Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorMargrethe Røed
dc.contributor.advisorEli Kristin Aadland
dc.contributor.authorOlaug Marie Kaiser
dc.date.accessioned2024-06-26T16:23:23Z
dc.date.available2024-06-26T16:23:23Z
dc.date.issued2024
dc.identifierno.uia:inspera:226174696:99649094
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3135968
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractBakgrunn og formål: Studiens bakgrunn ligger i den økende bekymringen for helseutfordringer knyttet til overvekt og fedme blant barn og unge. Dette understreker viktigheten av å styrke kompetansen blant mat- og helselærere for å kunne møte disse utfordringene gjennom helsefremmende undervisning i skolen. Derfor har denne studien som formål å undersøke hvordan videreutdanning påvirker mat- og helselæreres forståelse og undervisningspraksis innenfor den helsefremmende delen av faget. Problemstilling: Hvordan påvirker videreutdanning mat- og helselærernes læreplanforståelse og undervisningspraksis, med fokus på den helsefremmende delen av Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020? Metode: Studien har et kvalitativt forskningsdesign som baserer seg på syv semi-strukturerte individuelle intervjuer som foregikk digitalt. Utvalget bestod av barne- og ungdomsskolelærere som har gjennomført videreutdanning i mat- og helsefaget. Det er brukt tematisk analysemetode for å transkribere, kode og analysere intervjuene. Resultater: Funnene i studien viste at lærerne hadde økt forståelse og bevissthet rundt de helsefremmende aspektene ved læreplanen, spesielt det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring. De viste en mer helhetlig tilnærming til undervisningen, som integrerte både teori og praktiske ferdigheter for å styrke elevenes kompetanse om ernæring og helse. Konklusjon: Studien kan konkluderes med at videreutdanning har hatt en positiv effekt på mat- og helselærernes forståelse av den helsefremmende delen av læreplanen, og deres evne til å integrere helsefremmende aspekter i undervisningen. Stikkord: Videreutdanning, mat- og helse, læreplan, undervisningspraksis, helsefremming, helse, ernæring, elever
dc.description.abstract
dc.languagenob
dc.publisherUniversity of Agder
dc.titleLæreres forståelse av den helsefremmende delen av mat- og helsefaget
dc.typeMaster thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel