Show simple item record

dc.contributor.advisorBeinert, Cecilie
dc.contributor.advisorPalojoki, Pälvi
dc.contributor.authorFuentes, Camila
dc.date.accessioned2022-12-07T17:24:02Z
dc.date.available2022-12-07T17:24:02Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.uia:inspera:106918811:20415891
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3036508
dc.description.abstractUtdanningssystemet er samfunnets viktigste bidrag til at elever tilegner seg kompetanse som skal ruste dem til å mestre sitt eget liv. Der blant annet elevene gjennom mat- og helsefaget skal utvikle forståelse der de kan se sammenhengen mellom kosthold og helse. Denne masteroppgaven indikerer at det teoretiske lærestoffet i mat- og helsefaget får en svært liten plass i undervisningspraksisen, til tross for dens innhold i læreplanen. Formålet med studien har vært å undersøke lærerens oppfattelse av det teoretiske lærestoffet og påvirkningsfaktorer til at det teoretiske lærestoffet blir nedprioritert i undervisningen. Datamaterialet består av kvalitative observasjoner og intervjuer av totalt tre lærere på mellom- og ungdomstrinnet, som underviser i mat- og helsefaget. Analysen av datamaterialet er gjort fenomenologisk og basert på å sammenligne og diskuterer funnene opp mot det teoretiske grunnlaget. Studiens resultater viser at lærere i mat- og helsefaget har vanskeligheter for å skille mellom det praktiske og teoretiske lærestoffet når det samtales om teori i faget, og faktorer som tid og planløsning av undervisningsrommet er årsaker til at det teoretiske lærestoffet får en liten plass i undervisningen. Studien konkluderer med at undervisningspraksisen ikke samsvarer med læreplanens innhold da den ikke legger opp til det teoretiske lærestoffet. Dette vil ha konsekvenser da elevene ikke får den ernæringskompetansen faget legger opp til, og at det vil kunne påvirke hvilke kostholds valg, samt hvilke holdninger og verdier de vil etablere i et allerede komplisert matlandsskap.
dc.description.abstract
dc.language
dc.publisherUniversity of Agder
dc.titleLærerens tolkning og praktisering av mat- og helsefagets teoretiske lærestoff
dc.typeMaster thesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record