Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorGrini, Ida Synnøve Bårvåg
dc.contributor.authorMedin, Anine Christine
dc.contributor.authorAune, Dagfinn
dc.date.accessioned2024-03-14T08:32:17Z
dc.date.available2024-03-14T08:32:17Z
dc.date.created2023-09-30T08:30:46Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationGrini, I. S. B., Medin, A. C. & Aune, D. (2023). Ultraprosessert mat burde være et kostråd: NEI. Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE), 21 (3), 26-30.en_US
dc.identifier.issn2703-9609
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3122304
dc.description.abstractNøkkelpunkter • Det er utfordrende å klassifisere mat som er ultraprosessert korrekt med NOVA-klassifiseringen. • NOVA-klassifiseringen er unyansert – ikke all ultraprosessert mat (UPF) er usunn. • Det er metodologiske utfordringer ved studier som ser på inntak av UPF og helseutfall. • Vi vet per i dag ikke nok om de ulike årsakssammenhengene som observeres mellom UPF og uhelse. • Veien videre krever mer forskning og et mindre heterogent klassifiseringssystem enn NOVA.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUniversitetsforlageten_US
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.titleUltraprosessert mat burde være et kostråd: NEIen_US
dc.title.alternativeUltraprosessert mat burde være et kostråd: NEIen_US
dc.typeOthersen_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.rights.holder© 2023 The Author(s)en_US
dc.subject.nsiVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Ernæring: 811en_US
dc.source.pagenumber26-30en_US
dc.source.volume21en_US
dc.source.journalNorsk tidsskrift for ernæring (NTFE)en_US
dc.source.issue3en_US
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.18261/ntfe.21.3.7
dc.identifier.cristin2180526
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 314318en_US
dc.relation.projectNofima AS: 202103en_US
dc.relation.projectUniversitetet i Agder: 689019en_US
cristin.qualitycode1


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 4.0 Internasjonal