dc.contributor.author | Grini, Ida Synnøve Bårvåg | |
dc.contributor.author | Medin, Anine Christine | |
dc.contributor.author | Aune, Dagfinn | |
dc.date.accessioned | 2024-03-14T08:32:17Z | |
dc.date.available | 2024-03-14T08:32:17Z | |
dc.date.created | 2023-09-30T08:30:46Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Grini, I. S. B., Medin, A. C. & Aune, D. (2023). Ultraprosessert mat burde være et kostråd: NEI. Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE), 21 (3), 26-30. | en_US |
dc.identifier.issn | 2703-9609 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3122304 | |
dc.description.abstract | Nøkkelpunkter
• Det er utfordrende å klassifisere mat som er ultraprosessert korrekt med NOVA-klassifiseringen.
• NOVA-klassifiseringen er unyansert – ikke all ultraprosessert mat (UPF) er usunn.
• Det er metodologiske utfordringer ved studier som ser på inntak av UPF og helseutfall.
• Vi vet per i dag ikke nok om de ulike årsakssammenhengene som observeres mellom UPF og uhelse.
• Veien videre krever mer forskning og et mindre heterogent klassifiseringssystem enn NOVA. | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Universitetsforlaget | en_US |
dc.rights | Navngivelse 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no | * |
dc.title | Ultraprosessert mat burde være et kostråd: NEI | en_US |
dc.title.alternative | Ultraprosessert mat burde være et kostråd: NEI | en_US |
dc.type | Others | en_US |
dc.description.version | publishedVersion | en_US |
dc.rights.holder | © 2023 The Author(s) | en_US |
dc.subject.nsi | VDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Ernæring: 811 | en_US |
dc.source.pagenumber | 26-30 | en_US |
dc.source.volume | 21 | en_US |
dc.source.journal | Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE) | en_US |
dc.source.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.doi | https://doi.org/10.18261/ntfe.21.3.7 | |
dc.identifier.cristin | 2180526 | |
dc.relation.project | Norges forskningsråd: 314318 | en_US |
dc.relation.project | Nofima AS: 202103 | en_US |
dc.relation.project | Universitetet i Agder: 689019 | en_US |
cristin.qualitycode | 1 | |