Show simple item record

dc.contributor.authorGrini, Ida Synnøve Bårvåg
dc.contributor.authorMedin, Anine Christine
dc.contributor.authorAune, Dagfinn
dc.date.accessioned2024-03-14T08:32:17Z
dc.date.available2024-03-14T08:32:17Z
dc.date.created2023-09-30T08:30:46Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationGrini, I. S. B., Medin, A. C. & Aune, D. (2023). Ultraprosessert mat burde være et kostråd: NEI. Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE), 21 (3), 26-30.en_US
dc.identifier.issn2703-9609
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3122304
dc.description.abstractNøkkelpunkter • Det er utfordrende å klassifisere mat som er ultraprosessert korrekt med NOVA-klassifiseringen. • NOVA-klassifiseringen er unyansert – ikke all ultraprosessert mat (UPF) er usunn. • Det er metodologiske utfordringer ved studier som ser på inntak av UPF og helseutfall. • Vi vet per i dag ikke nok om de ulike årsakssammenhengene som observeres mellom UPF og uhelse. • Veien videre krever mer forskning og et mindre heterogent klassifiseringssystem enn NOVA.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUniversitetsforlageten_US
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.titleUltraprosessert mat burde være et kostråd: NEIen_US
dc.title.alternativeUltraprosessert mat burde være et kostråd: NEIen_US
dc.typeOthersen_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.rights.holder© 2023 The Author(s)en_US
dc.subject.nsiVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Ernæring: 811en_US
dc.source.pagenumber26-30en_US
dc.source.volume21en_US
dc.source.journalNorsk tidsskrift for ernæring (NTFE)en_US
dc.source.issue3en_US
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.18261/ntfe.21.3.7
dc.identifier.cristin2180526
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 314318en_US
dc.relation.projectNofima AS: 202103en_US
dc.relation.projectUniversitetet i Agder: 689019en_US
cristin.qualitycode1


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Except where otherwise noted, this item's license is described as Navngivelse 4.0 Internasjonal