Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLüdemann, Eva Tveiten
dc.date.accessioned2010-09-15T07:34:08Z
dc.date.available2010-09-15T07:34:08Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/139132
dc.descriptionMasteroppgave i pedagogikk- Universitetet i Agder 2010en_US
dc.description.abstractI lys av Kunnskapsløftet (K-06), læreplanen, som ble igangsatt høsten 2006 ønsket en å styrke elevenes grunnleggende ferdigheter. De grunnleggende ferdighetene i grunnskolen er blant annet lese- og skriving og matematikk. Samtidig ble det også en satsning på mat og helse, som et eget fag. Det gjorde at det ut ifra et spesialpedagogisk syn, ble interessant å se på de elevene som sliter med lese- og skrivevansker og matematikkvansker i forhold til kosthold. Formålet var å se om det var sammenheng mellom disse. En ønsket også å se om kostholdet hadde en betydning for atferden til elevene i klasserommet, og om kostholdet påvirket deres akademiske prestasjoner. Sammen med en prosjektarbeider ble det samlet inn spørreskjema fra 4 ulike ungdomsskoler i Vest-Agder. Det var utarbeidet et anonymt spørreskjema som innhentet data omkring de opplysningene som en ønsket. Utvalget besto av gutter og jenter på 9. og 10. trinn. I resultatene ble det funnet forskjeller i måltidsmønsteret mellom gutter og jenter. Det var en høyere andel gutter som spiste frokost og kveldsmat i forhold til andelen jenter. Samtidig spiste en høyere andel av guttene oftere grønnsaker enn jentene, men det var en høyere andel jenter som spiste frukt ofte sammenlignet med guttene. I forhold til lese- og skrivevansker fant man ingen signifikant forskjeller i odds ratio relatert til usunne og sunne matvarer. Når det gjelder matematikkvansker var det lavere odds når en spiste frukt ofte sammenlignet med dem som spiste frukt sjelden. Ved usunne matvarer rapporterte elever som drakk brus med sukker og spiste godteri ofte om høyere odds ratio enn de som spiste og drakk det sjeldent. Når det gjelder atferdsvansker rapporterer elever som spiser frokost ofte om lavere odds ratio enn de som spiser frokost sjeldent. Når det gjelder inntak av usunne matvarer ofte rapporteres det om høyere odds ratio for å ha atferdsvansker enn de som sjeldent spiser og drikker usunne matvarer.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUniversitetet i Agder, University of Agderen_US
dc.subject.classificationPED 511
dc.titleEr det forskjell blant 9. og 10. klasseelever for elever som har og elever som ikke har lese- og skrivevansker, matematikkvansker og atferd og kosthold?en_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.subject.nsiVDP::Social science: 200::Education: 280::Subject didactics: 283en_US
dc.source.pagenumber75 s.en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel