Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorValen, Erlend Larsen
dc.contributor.authorGrasaas, Erik
dc.contributor.authorEngeset, Dagrun
dc.contributor.authorSalvesen, Lorentz
dc.contributor.authorSkeie, Guri
dc.contributor.authorØverby, Nina Cecilie
dc.contributor.authorMedin, Anine Christine
dc.date.accessioned2023-11-06T12:46:30Z
dc.date.available2023-11-06T12:46:30Z
dc.date.created2023-09-18T10:09:26Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationValen, E. L.,Grasaas, E., Engeset, D., Salvesen, L., Skeie, G., Øverby, N. C. & Medin, A. C. (2023). Myfood24 på norsk: et selvadministrert digitalt 24-timers kostintervju. Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE), 21 (2), 13-22.en_US
dc.identifier.issn1503-5034
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3100801
dc.description.abstractInnen ernæringsepidemiologien er vi i stor grad avhengige av å estimere inntak av mat og næringsstoffer basert på selvrapportering, til tross for at denne tilnærmingen er beheftet med målefeil. Graden av målefeil har betydning for analyser og tolkning av resultater, så metodene vi bruker bør være så valide som mulig. Å utvikle brukervennlige kostholdsmetoder som reduserer belastning for deltaker kan være et viktig bidrag til mer nøyaktig rapportering, samtidig som tids- og ressursbruken begrenses. Det digitale kostholdsverktøyet myfood24, opprinnelig utviklet ved Universitetet i Leeds, kan enten brukes som et selvadministrert 24-timers kostintervju, eller matdagbok. Verktøyet har de siste årene blitt oversatt og kulturelt tilpasset til flere land, både i og utenfor Europa, og har blitt validert i en rekke ulike aldersgrupper. I 2019 startet arbeidet med å lage en norsk versjon av myfood24. Det er allerede gjennomført en valideringsstudie av bilder av porsjonsstørrelser som inngår i den norske versjonen, og det planlegges å validere verktøyet ytterligere. Hensikten med denne artikkelen er å beskrive utviklingsarbeidet som er gjort. Målet er at norske myfood24 også skal kunne brukes av andre norske forskere, og med denne artikkelen ønsker vi å gjøre informasjon om verktøyet tilgjengelig.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUniversitetsforlageten_US
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.titleMyfood24 på norsk: et selvadministrert digitalt 24-timers kostintervjuen_US
dc.title.alternativeMyfood24 på norsk: et selvadministrert digitalt 24-timers kostintervjuen_US
dc.typePeer revieweden_US
dc.typeJournal articleen_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.rights.holder© 2023 The Author(s)en_US
dc.subject.nsiVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Samfunnsmedisin, sosialmedisin: 801en_US
dc.source.pagenumber13-22en_US
dc.source.volume21en_US
dc.source.journalNorsk tidsskrift for ernæring (NTFE)en_US
dc.source.issue2en_US
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.18261/ntfe.21.2.3
dc.identifier.cristin2175917
dc.relation.projectUniversitetet i Agder: 689019en_US
cristin.qualitycode1


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 4.0 Internasjonal