Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKnudsen, Else Christine Melbye
dc.contributor.editorBjørkkjær, Tormod
dc.contributor.editorJohannessen, Berit
dc.date.accessioned2022-10-12T16:23:18Z
dc.date.available2022-10-12T16:23:18Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.uia:inspera:106929611:2523089
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3025688
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractProsjektets bakgrunn og hensikt: I 2019 ble tiltaket gratis skolefrokost innført i alle videregående skoler i Agder. Hensikten med denne studien var å få innsikt rundt erfaringene som ansatte og elever ved videregående skoler hadde med tiltaket gratis skolefrokost i Agder. Innhenting av informasjon var gjennomført gjennom korte individuelle intervjuer (8-10 minutter) av elever og ansatte på deres skoler. Metode, design, utvalg og analyse: Prosjektet var skissert med å intervjue en ansatt og fem elever per skole. Intervjuene ble spilt inn og transkribert ordrett og tatt opp på lydopptaker. 23 semistrukturerte intervju ble gjennomført våren og høsten 2021 på fire videregående skoler i Agder. Antall informanter utgjorde 23, hvorav 19 elever og fire ansatte. Metoden for analysen er basert på en kvalitativ metode, systematisk tekstkondensering av Kirsti Malterud. Resultater: Fem temaer med null til fire subtemaer ble resultatene sortert inn i. Resultatene viste at følgende var viktig; tidsaspektet, det sosiale, et gratis mattilbud, matutvalget, og kommunikasjonen hadde betydning ifølge informantene. Konklusjon: Informantene trakk frem tid som en avgjørende faktor, for å kunne spise gratis skolefrokost hvor timeplan og transport-forhold ble tatt opp. Mange av deltakerne sa det var positivt med en gratis skolefrokost. De sa det var sosialt. Det ble også sagt noe om behovet for et variert matutvalg. En avgjørende faktor for at enkelte informanter ikke spiste, viste seg å være fordi de ikke var klar over at skolen serverte gratis skolefrokost, sett i sammenheng med informasjon og kommunikasjon.
dc.publisherUniversity of Agder
dc.titleEn kvalitativ studie om opplevelsen av tiltaket gratis skolefrokost blant ansatte og elever i videregående skole i Agder. "Det viser jo at potensialet er litt større"
dc.typeMaster thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel