Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorØstbø, Emma
dc.date.accessioned2021-11-02T11:45:10Z
dc.date.available2021-11-02T11:45:10Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.citationØstbø, E. (2021) Hvordan arbeider bedrifter med innovasjonskultur? : En multiple casestudie av bedrifter i næringsmiddelindustrien (Master's thesis). University of Agder, Kristiansand.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2827262
dc.descriptionMaster's thesis in Innovation and knowledge development (ME513)en_US
dc.description.abstractHensikten med denne oppgaven er å studere hvordan bedrifter i næringsmiddelindustrien arbeider med innovasjonskultur. Oppgaven er delt inn i to ulike deler; en teoretisk del og en empirisk del. Den teoretiske delen har som mål å redegjøre for begrepet innovasjonskultur med hjelp av en teoretisk utledning av dette begrepet. Her står teori om organisasjonskultur og innovasjon særlig sentralt, samtidig som litteratur som omhandler hvordan bedrifter kan lykkes med innovasjon og involvering av ansatte også er av verdi. I den empiriske delen undersøkes det, med hjelp av empiriske data, hvordan bedrifter i næringsmiddelindustrien arbeider med innovasjonskultur. Jeg har her også tatt utgangspunkt i fire dilemmaer som kan oppstå i arbeidet med innovasjonskultur: 1) hvordan forstås innovasjon, og hvordan er motivasjonen blant ansattefor innovasjon 2) organisasjonskultur eller innovasjonskultur, 3) enhetskultur eller subkultur og 4) involvering av ansatte. Det blir også presentert noen underpunkter i lys av hovedpunktene. Oppgavens problemstilling er også todelt, der den første blir besvart i den teoretiske utledningen av begrepet innovasjonskultur, mens den andre blir besvart i den empiriske delen: 1) «Hva menes med begrepet innovasjonskultur?» 2) «Hvordan arbeider bedrifter i næringsmiddelindustrien med innovasjonskultur, og hvilke dilemmaer kan oppstå i dette arbeidet?»en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUniversity of Agderen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectME513en_US
dc.titleHvordan arbeider bedrifter med innovasjonskultur? : En multiple casestudie av bedrifter i næringsmiddelindustrienen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.rights.holder© 2021 Emma Østbøen_US
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Statsvitenskap og organisasjonsteori: 240::Offentlig og privat administrasjon: 242en_US
dc.source.pagenumber57en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal