Hvordan arbeider bedrifter med innovasjonskultur? : En multiple casestudie av bedrifter i næringsmiddelindustrien
Master thesis
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/2827262Utgivelsesdato
2021Metadata
Vis full innførselSamlinger
Originalversjon
Østbø, E. (2021) Hvordan arbeider bedrifter med innovasjonskultur? : En multiple casestudie av bedrifter i næringsmiddelindustrien (Master's thesis). University of Agder, Kristiansand.Sammendrag
Hensikten med denne oppgaven er å studere hvordan bedrifter i næringsmiddelindustrien arbeider med innovasjonskultur. Oppgaven er delt inn i to ulike deler; en teoretisk del og en empirisk del. Den teoretiske delen har som mål å redegjøre for begrepet innovasjonskultur med hjelp av en teoretisk utledning av dette begrepet. Her står teori om organisasjonskultur og innovasjon særlig sentralt, samtidig som litteratur som omhandler hvordan bedrifter kan lykkes med innovasjon og involvering av ansatte også er av verdi. I den empiriske delen undersøkes det, med hjelp av empiriske data, hvordan bedrifter i næringsmiddelindustrien arbeider med innovasjonskultur. Jeg har her også tatt utgangspunkt i fire dilemmaer som kan oppstå i arbeidet med innovasjonskultur: 1) hvordan forstås innovasjon, og hvordan er motivasjonen blant ansattefor innovasjon 2) organisasjonskultur eller innovasjonskultur, 3) enhetskultur eller subkultur og 4) involvering av ansatte. Det blir også presentert noen underpunkter i lys av hovedpunktene. Oppgavens problemstilling er også todelt, der den første blir besvart i den teoretiske utledningen av begrepet innovasjonskultur, mens den andre blir besvart i den empiriske delen: 1) «Hva menes med begrepet innovasjonskultur?» 2) «Hvordan arbeider bedrifter i næringsmiddelindustrien med innovasjonskultur, og hvilke dilemmaer kan oppstå i dette arbeidet?»
Beskrivelse
Master's thesis in Innovation and knowledge development (ME513)