Browsing Master's theses in Public Health Science by Author "Groufh-Jacobsen, Synne"
Now showing items 1-3 of 3
-
Classification systems for ultra-processed foods: a systematic review
Henriksen, Stine Rambekk (Master thesis, 2024)Summary Background There has been increased attention on ultra-processed food (UPF) and its association with poor health. The widely used, classification system Nova, has faced criticism. Nova has been criticized for being ... -
Inntak av ultraprosessert mat blant unge (16-24 år) i Norge – veganere, lakto-ovo-vegetarianere, semi-vegetarianere og altetende
Haugen, Marte Thorsdal (Master thesis, 2022)Bakgrunn: Befolkningsandelen med plantebaserte kosthold øker. Erstatningsprodukter for kjøtt og meieriprodukter er hovedsakelig ultraprosesserte, og forbruket øker. Et høyt inntak av ultraprosesserte matvarer er vist å ... -
Kritisk ernæringsfremmende allmenndannelse og generell ernæringskunnskap blant unge mellom 16-24 år med ulik kostholdspraksis
Aasland, Lale (Master thesis, 2022)Bakgrunn: Interessen for vegetarmat er økende og stadig flere unge gjør endringer i sine matvaner for å få et mer bærekraftig kosthold. Samtidig mottar unge store mengder uregulert kostholdsinformasjon som kan være utfordrende ...