Show simple item record

dc.contributor.advisorMargrethe Røed
dc.contributor.advisorPäivi Palojoki
dc.contributor.authorMaya Christin Øvland
dc.date.accessioned2022-12-07T17:25:32Z
dc.date.available2022-12-07T17:25:32Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.uia:inspera:106926250:58418576
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3036607
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractDet har blitt gjort lite forskning på mat- og helsefaget i Norge, og spesielt om bruken av kreativitet og smakssans. Jeg har valgte derfor å forske på dette, for å se om jeg kunne finne noen interessante funn som jeg håper kan ha verdi for fremtidig forskning. I denne oppgaven prøvde jeg å få forståelse av ungdomsskoleelevers kreative ferdigheter og hvordan de kunne benytte seg av dem for å utvikle smakssansen sin i mat og helse. Det ble utviklet 3 forskningsspørsmål som skulle hjelpe å belyse dette spesifikt. De gikk ut på hva tankene til elevene og læreren var angående oppgaven, i tillegg til hvordan elevene løste oppgaven. Utvalget besto av 16 elever og 1 lærer ved en skole i Agder. I denne casestudien ble elevene og læreren presentert et undervisningsopplegg de skulle gjennomføre. Undervisningsopplegget inneholdt en basisoppskrift på en linsegryte de skulle følge, men utover det sto elevene fritt til å bruke smakstilsettere som de ville for å finne ut hva de selv syns smakte godt. Metodene som ble brukt for datainnsamlingen var semistrukturerte intervjuer med elever og lærer, i tillegg til observasjon av situasjonene som utspilte seg på kjøkkenet. Videre ble det utført en tematisk analyse av funnene. På bakgrunnene av funnene ble det konkludert med at dette var et undervisningsopplegg som ble positivt tatt imot av lærer og elev, det førte til inkludering og samarbeid, elevene reflekterte godt og som muligens førte til et høyt læringsutbytte hos elevene. Nøkkelord: Kreativitet, mat og helse, casestudie, smak og sensorikk
dc.description.abstract
dc.language
dc.publisherUniversity of Agder
dc.titleHvordan kan elever bruke kreativitet for å utvikle smakssansen sin i mat og helse?
dc.typeMaster thesis


Files in this item

FilesSizeFormatView

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record