Blar i Faculty of Humanities and Education på forfatter "Margrethe Røed"
-
"En god start på mat- og helseundervisningen?" En kvalitataiv studie av hva elever og skoleledere mener om mat- og helseundervisningen på småskoletrinnet.
Jensen, Monica Slyngenborg (Master thesis, 2022)Sammendrag: Bakgrunn: Opplæringslova slår fast at barn og unge har rett og plikt til grunnskoleopplæring i den offentlige skolen. Studier har vist at det er store variasjoner i hvordan undervisningen i mat- og helsefaget ... -
Hvordan kan elever bruke kreativitet for å utvikle smakssansen sin i mat og helse?
Maya Christin Øvland (Master thesis, 2022)Det har blitt gjort lite forskning på mat- og helsefaget i Norge, og spesielt om bruken av kreativitet og smakssans. Jeg har valgte derfor å forske på dette, for å se om jeg kunne finne noen interessante funn som jeg håper ... -
Læreres forståelse av den helsefremmende delen av mat- og helsefaget
Olaug Marie Kaiser (Master thesis, 2024)Bakgrunn og formål: Studiens bakgrunn ligger i den økende bekymringen for helseutfordringer knyttet til overvekt og fedme blant barn og unge. Dette understreker viktigheten av å styrke kompetansen blant mat- og helselærere ...