Blar i AURA på forfatter "Aadland, Eli Kristin"
-
The challenge of teaching food and health in the first four years of primary school in Norway
Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Helland, Merete Hagen; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin (Journal article; Peer reviewed, 2020) -
Læreplanforståelse etter videreutdanning i mat og helse
Telhaug, Julie (Master thesis, 2024)Bakgrunn: Den norske utdanningspolitikken har hatt stor betydning for utviklingen av de ulike læreplanene gjennom åra. Endring av kompetanseområder i den fornyede læreplanen, stiller krav til lærerkompetansen. Hensikt: ... -
Rammefaktorenes betydning for mat- og helseundervisningen på 1.–4. trinn
Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Sandvik, Camilla (Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Rammefaktorenes betydning for mat- og helseundervisningen på 1.–4. trinn
Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Sandvik, Camilla (Journal article; Peer reviewed, 2021) -
Rammefaktorenes påvirkning for gjennomføring av skolelunsj i norske skoler
Aadland, Eli Kristin; Bjørkkjær, Tormod (Chapter, 2023)Over the course of 1st to 10th grade, every school student will consume nearly 2,000 lunches, and how schools plan this meal can be of great importance to the students. This chapter addresses various factors related to ... -
Skolehagen som læringsarena i mat- og helsefaget
Bekken, Thea (Master thesis, 2024)Bakgrunn: Det finnes lite norsk forskning på hvordan skolehagebasert undervisning påvirker barns bevissthet rundt råvarenes vei fra jord til bord. Dersom skolehagebasert undervisning skal integreres i skolen, må en få ... -
Tilfeldigheter styrer undervisningspraksis i mat og helse på 1.-4. trinn
Aadland, Eli Kristin; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Sandvik, Camilla (Peer reviewed; Journal article, 2023)Artikkelen kartlegger hvordan undervisning i skolefaget mat og helse blir gjennomført på 1.–4. trinn og belyser variasjoner og utfordringer i dagens undervisningspraksis. Datagrunnlaget består av 24 kvalitative intervjuer, ... -
Young students' perception of the health perspective in the Norwegian school subject Food and Health
Helland, Merete Hagen; Sandvik, Camilla; Ask, Anne Merete Selvik; Aadland, Eli Kristin (Peer reviewed; Journal article, 2023)In Norway, Food and Health (FH) is taught throughout compulsory school. Data acquisition for this study consists of 15 interviews with teachers and 26 focus group interviews (FGI) with 4th grade students (9-10 years), from ...