Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorNyhaven, Karine
dc.date.accessioned2020-10-07T11:19:14Z
dc.date.available2020-10-07T11:19:14Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.citationNyhaven, K. (2020) Fire steg for medarbeiderinvolvering : Hvordan involveres medarbeidere i produkt- og prosessinnovasjonsprosesser? (Master's thesis). University of Agder, Kristiansand.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2681557
dc.descriptionMaster's thesis in Innovation and knowledge development (ME513)en_US
dc.description.abstractI dagens samfunn er markedet i rask endring og god konkurranseevne er viktigere enn noen gang for bedriftene. For å klare dette må bedriftene utvikle nye produkter og effektivisere sine prosesser gjennom innovasjon. Denne oppgavens formål har derfor vært å studere hvordan bedriftsledelsen benytter seg av sine menneskelige ressurser i bedriften. Forskerspørsmålet for oppgaven er: Hvordan involveres medarbeidere i produkt- og prosessinnovasjonsprosesser? For å kunne besvare dette forskerspørsmålet har jeg intervjuet ni informanter fra to case-bedrifter, fem fra ledelsen og fire produksjonsmedarbeidere. Hensikten med studien erå få frem medarbeidernes opplevelser og deres erfaringer fra produkt -og prosessinnovasjonsprosesser de har gjennomført i bedriften. Gjennom studien undersøkes det om medarbeiderne blir involvert ulikt i produkt -og prosessinnovasjonsprosesser. Innovasjonsprosesser kan deles inn i fire faser: søkefasen, utvelgelsesfasen, utviklings- og implementeringsfasen samt gevinstrealiseringsfasen. Disse fire fasene brukes som analytisk rammeverk for oppgaven. I studien strebes det etter å få et tilstrekkelig grunnlag til å fylle ut disse fire fasene av produkt- og prosessinnovasjonsprosesser for bedriftene. Funnene viser at medarbeidere blir involvert i de fleste innovasjonsprosesser, men at de blir involvert i ulik grad avhengig av innovasjonens størrelse og investeringskostnad. Funn viser også at medarbeidere blir involvert ulikt avhengig av om det er en produktinnovasjon eller en prosessinnovasjon.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUniversity of Agderen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectME513en_US
dc.titleFire steg for medarbeiderinvolvering : Hvordan involveres medarbeidere i produkt- og prosessinnovasjonsprosesser?en_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.rights.holder© 2020 Karine Nyhavenen_US
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Statsvitenskap og organisasjonsteori: 240::Offentlig og privat administrasjon: 242en_US
dc.source.pagenumber94en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal