dc.contributor.author | Nyhaven, Karine | |
dc.date.accessioned | 2020-10-07T11:19:14Z | |
dc.date.available | 2020-10-07T11:19:14Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Nyhaven, K. (2020) Fire steg for medarbeiderinvolvering : Hvordan involveres medarbeidere i produkt- og prosessinnovasjonsprosesser? (Master's thesis). University of Agder, Kristiansand. | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2681557 | |
dc.description | Master's thesis in Innovation and knowledge development (ME513) | en_US |
dc.description.abstract | I dagens samfunn er markedet i rask endring og god konkurranseevne er viktigere enn noen gang for bedriftene. For å klare dette må bedriftene utvikle nye produkter og effektivisere sine prosesser gjennom innovasjon. Denne oppgavens formål har derfor vært å studere hvordan bedriftsledelsen benytter seg av sine menneskelige ressurser i bedriften. Forskerspørsmålet for oppgaven er: Hvordan involveres medarbeidere i produkt- og prosessinnovasjonsprosesser? For å kunne besvare dette forskerspørsmålet har jeg intervjuet ni informanter fra to case-bedrifter, fem fra ledelsen og fire produksjonsmedarbeidere. Hensikten med studien erå få frem medarbeidernes opplevelser og deres erfaringer fra produkt -og prosessinnovasjonsprosesser de har gjennomført i bedriften. Gjennom studien undersøkes det om medarbeiderne blir involvert ulikt i produkt -og prosessinnovasjonsprosesser. Innovasjonsprosesser kan deles inn i fire faser: søkefasen, utvelgelsesfasen, utviklings- og implementeringsfasen samt gevinstrealiseringsfasen. Disse fire fasene brukes som analytisk rammeverk for oppgaven. I studien strebes det etter å få et tilstrekkelig grunnlag til å fylle ut disse fire fasene av produkt- og prosessinnovasjonsprosesser for bedriftene. Funnene viser at medarbeidere blir involvert i de fleste innovasjonsprosesser, men at de blir involvert i ulik grad avhengig av innovasjonens størrelse og investeringskostnad. Funn viser også at medarbeidere blir involvert ulikt avhengig av om det er en produktinnovasjon eller en prosessinnovasjon. | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | University of Agder | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.subject | ME513 | en_US |
dc.title | Fire steg for medarbeiderinvolvering : Hvordan involveres medarbeidere i produkt- og prosessinnovasjonsprosesser? | en_US |
dc.type | Master thesis | en_US |
dc.rights.holder | © 2020 Karine Nyhaven | en_US |
dc.subject.nsi | VDP::Samfunnsvitenskap: 200::Statsvitenskap og organisasjonsteori: 240::Offentlig og privat administrasjon: 242 | en_US |
dc.source.pagenumber | 94 | en_US |