Innovasjonskapabiliteter i opplevelsesnæringen : Hvordan lykkes med innovasjon når omgivelsene endres hurtig
Master thesis
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/2827142Utgivelsesdato
2021Metadata
Vis full innførselSamlinger
Originalversjon
Iversen, V.M. (2021) Innovasjonskapabiliteter i opplevelsesnæringen : Hvordan lykkes med innovasjon når omgivelsene endres hurtig (Master's thesis). University of Agder, Kristiansand.Sammendrag
Det overordnede temaet i denne oppgaven er kapabiliteter, som omhandler hvordan organisasjoner tilpasser seg hurtige endringer i omgivelsene. Den pågående trenden i samfunnet er at en tredjedel av norske arbeidsplasser forsvinner i løpet av de neste årene. Det er derfor relevant å finne ut hvordan man kan omstille seg i slike markeder. Den pågående Covid-19-pandemien,kom de strengeste tiltakene som er gjennomført i norsk etterkrigstid, gjør at omgivelsene for å studere kapabiliteter er veldig gode. I opplevelsesnæringen, der man i utgangspunktet trenger hyppige endringer for å tilfredsstille kundene, måtte man gjennomføre store endringer for å holde bedriftene åpne. Denne masteroppgaven belyser hvilke innovasjonskapabiliteter man trenger for å kunne være konkurransedyktig i markeder med hurtige endringer i omgivelsene i opplevelsesnæringen. Dette er noe flere mener mangler innenfor denne næringen. Teorien om dynamiske kapabiliteter ble brukt som en linse for å se hvilke innovasjonskapabiliteter som er brukt hos casebedriften, samt kjennetrekk for opplevelsesnæringen og innovasjon.
Beskrivelse
Master's thesis in Innovation and knowledge development (ME513)