dc.contributor.author | Nguyen, Mai Thanh | |
dc.date.accessioned | 2020-03-17T07:29:17Z | |
dc.date.available | 2020-03-17T07:29:17Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2647071 | |
dc.description | Masteroppgave MBA Executive Master of Business administration ORG954 - Universitetet i Agder 2019 | en_US |
dc.description.abstract | Denne avhandlingen handler om innvandrerentreprenørskaptil vietnamesiskekvoteflyktninger i Norgei begynnelsen av 2000-tallet. Studier innen innvandrerentreprenørskap globalt viser at innvandrere er relativt mer sannsynlig å bli selvstendig næringsdrivende enn de innfødte. Denne tilbøyeligheten blant norskeinnvandrergruppen er dokumentert via tall fra SSB som viser at gründereavutenlands opprinnelseer overrepresentert i forhold til det totale antallet, spesielt asiatiske etablererei tidsperioden 2009 –2015 (Tabell 1).Denne sammenhengenhar med såkalt nødvendighetsdrevet entreprenørskapsom ervietnamesernes svar på sysselsettingsutfordringer etter ha kommet til Norgesom kvoteflyktning.Isamme periode viser markedsundersøkelsen av Sissel Flesland at sushiforbruketblant nordmenn økte med 170% fra 2009 frem til 2016med nærmere 850millionerkroner(Norges sjømatråd, 2017, s. 4).Kvalitativ forskningsmetode gjennom åpne intervjuerble benyttet i oppgaven for innsamling av data om den reelle situasjonen som vietnamesiske sushiinnehaverne opplever. Forskerresultatet er hentet ut fra 10 semistrukturerte intervjuer som avdekker store utfordringer knyttet til kompetansemangler innen administrasjon og ledelse internti næringsgruppen. Videre viser resultatet etoveretablert marked med intens priskrig i Oslo og Akershus. Ifølge litteraturen vil et positivt marked slik som sushi, tiltrekke flere franchisekonsepter til markedet, men etter 20 år finnes kun en sushihurtigmat konsept i Norge, Sabi Sushi. Forskingsresultater viser at utfordringer knyttet til etnisk dominans i sushimarkedet samt skiftekostnad i forhold til forbrukerne avskrekker potensielle franchisetakere å tre inn i markedet. Samtidig tyder oppgaven at franchisemodellen med sine særegenheter vil kunne bidra til å revitalisereet utdatert sushimarked. Forskningsspørsmålet i oppgaven er;hvordan lykkes med sushifranchising. | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Universitetet i Agder ; University of Agder | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.subject | ORG954 | en_US |
dc.title | Hvordan lykkes med sushifranchising : En studie om innvandrerentreprenørskap, utfordringer og ressurser i sushimarkedet | en_US |
dc.type | Master thesis | en_US |
dc.subject.nsi | VDP::Samfunnsvitenskap: 200::Statsvitenskap og organisasjonsteori: 240 | en_US |
dc.source.pagenumber | 80 s. | en_US |